HEUVELINK TRANSMISSIES
Blauwe Hoefweg 4 4731 DJ Oudenbosch0165 – 322182info@heuvelinktransmissies.nl

Automaatbak flushen

Automatische transmissies hebben periodiek verse olie nodig. Heuvelink Transmissies is gespecialiseerd in handgeschakelde en automatische transmissies van personenauto’s en lichte bedrijfswagens van alle merken. Door de opbouw van een automatische versnellingsbak wordt er bij gewoon verversen ongeveer 60% olie vervangen. Er blijven dan oude deeltjes rondzwerven in de automaatbak die schade aan de transmissie kunnen aanbrengen. Als u deze automaatbak laat flushen wordt er tot 90% van de oude olie vervangen.

Automaatbak flushenMogelijke klachten die door middel van flushen verholpen kunnen worden zijn:

 • Moeite met het kiezen van een versnelling
 • De kick-down functie werkt niet meer goed
 • De automaat slipt tijdens het schakelen
 • Schommelend toerental
 • Verhoogd brandstof verbruik
 • De automaat bonkt tijdens het schakelen

Hoe herken je oude olie?

Oude olie zorgt voor een slechte smering en daarom is het belangrijk om hier niet mee door te rijden, maar hoe herkent u oude olie precies? Deze is zwart van kleur en heeft daarnaast een sterk verbrande geur. Nieuwe olie is helderrood van kleur en heeft geen verbrande geur, maar een kenmerkende eigen geur. Zorg dus dat u goed bijhoudt wanneer het weer tijd is om uw automaatbak te flushen.

Onze jarenlange ervaring leert dat u beter niet te lang kunt wachten met het spoelen van uw automaatbak. Wanneer echte problemen zich naar aanleiding daarvan voordoen, vallen de kosten uiteindelijk veel hoger uit. Deze problemen zijn dan alleen op de lossen door revisie en het vervangen van kapotte onderdelen. Daarom is het van belang om uw automaatbak tijdig te flushen om hoge kosten te voorkomen.

Contact

Naast het flushen van uw automaatbak kunt u ook bij ons terecht voor technisch advies. Onze klantenkring bestaat hoofdzakelijk uit garagebedrijven, autodealers en auto lease bedrijven, maar ook de particulier is bij ons welkom. Om problemen met uw auto te voorkomen is tijdig onderhoud van groot belang. Wilt u een afspraak voor een APK keuring of voor onderhoud? Heuvelink Transmissies is telefonisch bereikbaar op 0165-322847. Maak nu een afspraak en laat uw transmissie automaat repareren om zorgeloos van uw auto te kunnen genieten.

  Uw naam (*)

  Uw telefoonnummer (*)

  Uw email (*)

  Uw kenteken (*)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier de Privacyverklaring